Poșta Română atrage atenția asupra unei tentative de escrocherie în numele companiei. Este vorba despre mesajele SMS atribuite Poștei prin care oamenii sunt chemați să ridice colete fictive. Cei care nu sunt atenți riscă să se aleagă cu datele furate.

Mesajele sunt trimise în numele Poștei Române, iar oamenii sunt anunțați că au primit un colet ce „a ajuns la depozitul local, dar nu poate fi ridicat din cauza lipsei numărului străzii”.

Imagine

Celor care primesc astfel de SMS-uri sau e-mailuri li se recomandă să nu deschidă mesajul sau, cel puțin, să nu acceseze linkurile primite. Altfel, riscă să le fie furate conturile și datele personale. De altfel, un prim semn că ceva este în neregulă ar trebui să-l reprezinte adresele de mail și ale link-urilor, care nu conțin nimic din titulatura poștei.

Poșta Română trimite SMS-uri clienților, dar strict în scop de informarea, nu pentru a solicita date personale, potrivit stirileprotv.ro.

Articolul precedentRomânii, amenințați de noi creșteri de taxe. Experții cred că majorarea TVA este inevitabilă, efectele pot fi devastatoare
Articolul următorActivele nete de pe piața pensiilor private, creștere de 31% până la 140 miliarde de lei