Șeful Consiliului Concurenței: Românii, „furați”cu 2.000 lei la branșarea la rețeaua de gaze

Consiliul Concurenței suspectează că românii care s-au branșat la rețeaua de gaze au plătit până la 2.000 de lei suplimentar, nejustificat.

 

Sunt controale ample în rândul producătorilor de medicamente. Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a anunțat, în exclusivitate la Realitatea Plus, că vor fi verificate firmele suspectate că blochează intrarea medicamentelor ieftine pe piață.

Chirițoiu a anunțat că vor fi controlați și furnizorii de gaze, care ar fi prejudiciat consumatorii în momentul branșării la rețea. Aceștia ar fi perceput taxe de mii de lei în plus față de prețul real.

„Suspiciunea noastra este ca majoritatea operatorilor din tara, în anumite perioade, au luat taxe prea mari pentru conectarea la retelele de gaz. Fie că au impus anumite firme sau au dirijat pe consumatori sa foloseasca anumite firme, fie că au perceput ei înșiși taxe prea mari, în orice caz cei care s-au conectat la rețele în ultimii ani au fost păgubiți. Avem un caz care e aproape de finalizare unde estimăm noi că oamenii au plătit cu două mii de lei în plus față de cât ar trebui să plătească. Investigăm dacă aceste suspiciuni se confirmă și dacă se confirmă vom da o amendă si va fi cateva procente din cifra de afaceri”, a precizat șeful Concurenței.

Articolul precedentChinezii au cumpărat marca Thomas Cook. Câți bani au plătit
Articolul următorCel mai lung protest din ultimii 15 ani la minele din Valea Jiului