Propunere bombă venită din partea PSD. Guvernul ar putea veni cu noi ajutoare, astfel încât niciun român să nu aibă venituri mai mici de 4 mii de lei. Varianta va fi discutată în ședința coaliției de astăzi. Tot azi liderii coaliției vor veni și cu varianta finală pentru facturile românilor. 

PNL și PSD trebuie să ajungă la un acord rapid asupra bugetului pentru 2023, dacă vor să îl aprobe până la finalul anului. Dacă ținta de deficit ar trebui să scadă, partidele din guvernare promit și mai mulți bani pentru pensii sau investiții.

Tema majorării punctului de pensie este una pe care ar trebui să o lămurească liderii coaliției astăzi.

O primă variantă avansată în spațiul public chiar de ministrul Muncii a fost de majorare a pensiilor cu 10%. Impactul bugetar ar fi, potrivit datele oficiale, de 11 miliarde de lei (aproximativ 2.2 miliarde dolari).

Premierul Ciucă a declarat, luni, la finalul Biroului Politic Național al PNL că propunerea cu care va merge în Coaliție este de 15% „dacă bugetul ne va permite”.

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentVirgil Popescu: „Nu închidem nicio Unitate de Producţie a energiei electrice pe bază de cărbune, ci, din contră, investim în modernizare”
Articolul următorPreviziuni SUMBRE: românii nu scapă de valul de scumpiri – Rata inflației va scădea abia la jumătatea anului 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau