Ședință de urgență la Guvern. Liderii Coaliției s-au reunit, marți, pentru a discuta despre implementarea proiectului Anghel Saligny, prin care autoritățile locale ar urma să beneficieze de fonduri de circa 50 de miliarde de lei. 

Potrivit Realitatea Plus, primăriile și consiliile locale au nevoie tot mai stringentă de bani pentru a lansa proiecte de infrastructură din fonduri publice, ce pot contracara, parțial, noile probleme apărute odată cu izbucnirea războiului din Ucraina.

Printre problemele des invocate se numără scumpirea peste așteptări a energie si carburanților, eventuale cheltuieli legate de refugiați, dar și efectele economice și sociale directe ale conflictului din țara vecină, cum ar fi reduceri de activitate și de schimburi comerciale, traduse în șomaj și scăderea încasărilor.

Autoritățile locale au depus 7.545 de proiecte pentru lucrări de apă, canalizare și drumuri. Suma totală a cererilor de finanțare este de 137,59 de miliarde de lei, în condițiile în care bugetul programului este de 50 de miliarde de lei.

 

Articolul precedentLovitură pentru bugetul de stat. Încasările din TVA au scăzut din cauza războiului, deficitul a explodat
Articolul următorSubvenţii de 50 bani pe litrul de combustibil pentru transportatorii şi distribuitorii din România – Anunțul Ministerului de Finanțe