Schimbări la Coca Cola România

Coca-Cola România a anunţat vineri schimbări în conducerea operaţiunilor locale, după ce Nicoleta Eftimiu a fost numită la conducerea operaţiunilor companiei din Europa Centrală, astfel că activitatea Coca-Cola România va fi coordonată din această toamnă de Paris Nikolopoulos, noul franchise country manager.

Din poziţia de franchise director Central Europe, Nicoleta Eftimiu va coordona, începând cu această toamnă, activităţile companiei desfăşurate la nivelul celor şase ţări din regiune: Elveţia, Austria, Liechtenstein, Cehia, Slovacia şi Ungaria, continuând strategia de dezvoltare a companiei.

Promovarea Nicoletei Eftimiu vine ca urmare a rezultatelor excepţionale obţinute după doar doi ani şi nouă luni petrecuţi la conducerea operaţiunilor locale, fiind, de altfel, prima femeie care a ocupat poziţia de country manager Coca-Cola România.

Nicoleta Eftimiu s-a alăturat sistemului Coca-Cola în urmă cu 16 ani, iniţial în echipa Coca-Cola HBC România, unde a ocupat poziţia de category manager Stills and New Business. A făcut apoi pasul către Coca-Cola România, ocupând, în cei 15 ani alături de echipă, atât poziţii locale, cât şi regionale, de la brand manager, până la marketing director.

La începutul anului 2017, Nicoleta Eftimiu a fost desemnată să conducă operaţiunile locale ale Companiei Coca-Cola, devenind prima femeie care a ocupat cea mai înaltă poziţie în structura organizatorică a companiei din România.

Mandatul din Romania va fi preluat de Paris Nikolopoulos, care a ocupat anterior poziţia de franchise country manager pentru Coca-Cola Elveţia. Acesta vine cu 15 ani de experienţă în sistemul Coca-Cola şi va continua să susţină viziunile globale ale companiei, concentrându-se pe identificarea de noi oportunităţi de diversificare a portofoliului de produse, continuarea politicii de sustenabilitate a companiei, dar şi pe dezvoltarea profesională a echipei.

“România este una dintre cele mai importante pieţe pentru sistemul Coca-Cola, cu o dezvoltare rapidă şi multe idei inovatoare, de succes, în ceea ce priveşte portofoliul de produse şi strategiile de marketing. Vom continua strategia de inovare a produselor şi vom rămâne puternic implicaţi în comunitate, în acord cu filozofia noastră de a avea un impact pozitiv în ţările unde ne desfăşurăm activitatea”, spune Paris Nikolopoulos, noul franchise country manager Coca-Cola România.

Paris Nikolopoulos a ocupat în cadrul sistemului Coca-Cola, în ultimii 15 ani, atât poziţii locale, cât şi regionale. În perioada 2004-2013 a activat în cadrul Coca-Cola HBC Elveţia, ultima poziţie deţinută in cadrul organizaţiei fiind cea de chief financial officer. În 2013 s-a alăturat companiei Coca-Cola, divizia Central Europe, în calitate de commercial finance director, iar în martie 2016 şi-a extins responsabilităţile, fiind promovat în funcţia de franchise country manager Elveţia.

Paris Nikolopoulos a studiat economia la University of Piraeus şi deţine o diploma de Master of Science acordată de Lancaster University. De-a lungul timpului, a participat la programe de leadership şi management la London Business School şi Harvard Business School.

Coca-Cola este prezentă în peste 200 de ţări cu mai mult de 500 de mărci de băuturi răcoritoare. Împreună cu partea de îmbuteliere, are peste 700.000 de angajaţi, în întreaga lume.

Articolul precedentProiect. Se înființează Autoritatea Vamală Română
Articolul următorDigi a fost respinsă de la licitațiile 5G din Ungaria