Oficialii Nissan susțin că nu se opun unei fuziuni intre Renault și Alianța Fiat-Chrysler, însă afirma că vor să vaa ce beneficii va avea producătorul japonez înainte de o decizie finală.

Renault analizează în prezent o propunere de fuziune venită din partea Alianței Fiat-Chrysler, element care i-a luat prin surprindere pe parternerii de la Nissan din cadrul Alianței Renault-Nissan.

După ce oficialii Fiat-Chrysler au susținut că fuziunea ar aduce beneficii inclusiv pentru Nissan, oficialii constructorului japonez au avut primele reacții pe marginea acestui subiect la capătul unei întâlniri a șefilor din cadrul Alianței Renault-Nissan.

Principala concluzie este ca Nissan nu se opune unei fuziuni, însă vrea să afle mai multe detalii despre potențialele beneficii înainte de a-și da acordul deplin. „Nissan nu se opune, dar sunt multe lucruri de discutat”, a declarat un participant la discuțiile dintre oficialii Renault și Nissan.

De altfel, înainte de startul întâlnirii, Hiroto Saikawa, CEO-ul Nissan, a admis că vrea mai întâi să afle o serie de detalii despre modul în care va merge înainte alianța cu Renault, în cazul în care francezii vor fuziuna cu Fiat-Chrysler.

„În primul rând vreau să văd ce oportunități va deschide pentru Alianță. Apoi vreau să văd impactul pe care îl va avea pentru Nissan și să confirm beneficiile pe care le va avea Nissan”, a declarat el citat de publicația japoneză Nikkei.

Totuși, nu este clar dacă regulamentul Alianței Renault-Nissan permite celor de la Nissan să aibă o posibilitate legală de a împiedica o fuziune intre Renault și Alianța Fiat-Chrysler. Cert este ca, în timpul discuțiilor dintre parteneri, cei de la Renault le-au solicitat omologilor de la Nissan să accepte planul de a fuziona cu Fiat-Chrysler.

Articolul precedentA scăzut numărul autorizațiilor de construcție
Articolul următorConpet îşi majorează capitalul social de aproape patru ori