Românii, precauți în legătură cu ce-i așteaptă. Economiile în bănci au crescut

Depozitele în lei ale gospodăriilor populaţiei s-au majorat cu 1,2% faţă de luna anterioară, arată datele publicate joi de către Banca Națională a României. Față de luna similară a anului trecut, economiile bancare ale românilor au crescut cu aproape 14%. În cazul economiilor în euro, trendul a fost staționar față de luna trecută.

În aprilie, suma depozitelor în lei ale gospodăriilor a fost de 157 de miliarde de lei, adică peste 31 de miliarde de euro.

Depozitele în valută ale gospodăriilor populaţiei, exprimate în lei, au crescut cu 0,1% faţă de martie 2021, până la 109,418 miliarde de lei,adică  circa 22 de miliarde de euro.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2020, creşterea acestui indicator exprimat în lei a fost de 10,6% (8,8%, dacă indicatorul este exprimat în euro).

Depozitele în lei ale altor sectoare (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare) au crescut cu 0,4% faţă de luna precedentă, iar depozitele în valută ale rezidenţilor, reprezentând 34,8% în volumul total al depozitelor clienţilor neguvernamentali, s-au majorat cu 0,1% faţă de luna martie.

Pe ansamblu, depozitele rezidenţilor clienţi neguvernamentali au crescut în aprilie 2021 cu 0,6% faţă de martie, până la 433 de miliarde de lei și cu 14,5% față de luna similară a anului trecut. 

Articolul precedentCătălin Drulă: „Știm că sunt multe de făcut pentru calea ferată, restanțe de zeci de ani”
Articolul următorVIDEO: S-a împlinit o săptămână de când muncitorii Fabricii de Vagoane Caracal sunt în grevă. Ce revendicări au