Românii care lucrează legal în UE pot încasa alocații europene pentru copii. Care sunt pașii

  Mulți români care lucrează în străinătate nu știu că pot beneficia de alocația europeană pentru creșterea copiilor, care este semnificativ mai mare decât cea din România. Este vorba de sume ce pot varia între 100 și 160 de euro, iar pentru a le obține este suficientă depunerea unui formular la Agenția Națională pentru Prestații Sociale.

  Toți românii care lucrează legal în străinătate și au reședința pe teritoriul unei țări europene au acces la această alocație europeană, care de fapt e o prestație de tip familial, a declarat Mihaela Nabăr, director executiv al World Vision, la un post TV.

  Este vorba de formularul E411 pentru obținerea alocației, care are același regim ca și alocațiile din sistemul românesc. Mai mult, se poate obține și retroactiv, mergând pe un termen de 1 până la 3 ani.

  În prezent, potrivit sursei citate, cam 3% dintre românii aflați pe teritoriul Uniunii Europene obțin acest tip de alocație, cea mai mare probelmă fiind lipsa de informare și popularizare din partea autorităților române.

   

  Articolul precedentJudețele Brăila și Galați cu producții peste media pe țară la grâu și orz
  Articolul următorNou record de întârziere pe un tronson din Centura Capitalei. 8% realizare la data când ar fi trebuit inaugurat