Incendiul tragic de la secția ATI Covid Constanța a readus în atenție faptul că România are cele mai mici cheltuieli pentru Sănătate dintre toate țările UE. Ca efect, în aproape 32 de ani de la căderea regimului comunist au fost construite, de la zero, 3 spitale, unul la 10 ani.

Cele 8 spitale regionale promise și spitalul metropolitan din București, a căror construcție ar fi trebuit să înceapă în 2017, sunt, în cel mai fericit caz, în continuare la stadiul de proiecte pe hârtie, potrivit Realitatea Plus.

Tragedia de la Colectiv a prezentat societății, negru pe alb, adevăruri nespuse, dar care zăceau pe holurile unităților medicale.

Primul spital construit după 1989 a fost ridicat la Iași, pe vremea Guvernului Văcăroiu.

Al doilea spital care funcționează și primește pacienți și care a fost construit de la zero este unitatea municipală din Mioveni. Aceasta a fost inaugurată în septembrie 2019 în prezența premierului de atunci, Viorica Dăncilă.

Al treilea spital ridicat de la zero a fost cel de la Fălticeni, dat în folosință recent.

Articolul precedentAlte 3 companii de stat, pe lângă Hidroelectrica, ar trebui listate la bursă, la finalul implementării PNRR. Anunțul lui Cristian Ghinea
Articolul următorSezonul rece se apropie, cum și de când se vor compensa facturile de energie și gaze