România a înregistrat și în luna august cea mai ridicată rată a inflaţiei din UE, arată datele publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat)

Cele mai ridicate rate anuale ale inflaţiei din UE au fost înregistrate luna trecută în România – 4,1%, Ungaria – 3,2%, Olanda şi Letonia – 3,1%) iar cele mai scăzute în  Grecia – 0,1% şi Spania – 0,4%.
Rata anuală a inflaţiei în zona euro a fost de 1% în august, stabilă comparativ cu luna precedentă, şi de 1,4% în Uniunea Europeană, de asemenea stabilă comparativ cu luna precedentă, în timp ce .
Conform acestor cifre, inflaţia din zona euro este relativ aproape de obiectivul ţintă al Băncii Centrale Europene (BCE), respectiv o creştere a preţurilor mai mică, dar apropiată de 2%.

În august 2018, rata inflaţiei în zona euro era de 2,1% iar în UE de 2,2%.

Banca Naţională a României (BNR) a majorat la 4,2% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi estimează o inflaţie de 3,3% pentru 2020.

Articolul precedentPreţul gazelor româneşti tranzacţionate în august, la un nivel dublu față de cel de pe piețele internaționale
Articolul următorPreţul energiei electrice pe piaţa bursieră atinge maximul istoric de 750 de lei pe MWh