ROBOR la 3 luni crește miercuri, ca să aibă de unde să scadă

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a crescut miercuri, pentru prima dată după patru zile, la nivelul de 3,29%, față de 3,27% cât a fost marți, informează Banca Naţională a României.

Totodată, indicele ROBOR la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare lei cu dobândă variabilă, a înregistrat, miercuri, un nivel de 3,43%, o creștere de la 3,42% cât fusese luni, după patru zile de scădere și de stagnare.

Indicele ROBOR la 9 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a ajung miercuri la nivelul de 3,51%, comparative cu 3,50% cât a fost stabilit luni.

De asemenea, indicele ROBOR la 12 luni a crescut, miercuri, la 3,57%, comparative cu nivelul de marți de 3,56%, fiind prima creștere după trei zile consecutive de stagnare.

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de 10 bănci selectate de Banca Naţională.

 

Articolul precedentDelivery Hero SE se extinde pe segmentul food order din România
Articolul următorAtenție transportatori de marfă! MT pregătește triplarea prețului la roviniete

Comments are closed.