Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) a anunțat joi seară că nu va prelungi licența de exploatare la Roșia Montană, deținută de compania Roșia Montană Gold Corporation, în care firma Gabriel Resources este acționar majoritar.

Urmare a evaluarii documentațiilor depuse în temeiul art. 20 din Legea minelor 85/2003, de către societatea Roșia Montană Gold Corporation SA și a corespondenței purtate în aceasta perioadă, Agenția Națională pentru Resurse Minerale hotărăște să nu prelungească valabilitatea licenței de concesiune pentru exploatarea minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roșia Montană”, a transmis ANRM.

Comunicatul Agenției a fost transmis chiar pe 20 iunie, ziua în care a expirat licența de exploatare a aurului și argintul de la Roșia Montană.

Deținătorul Roșia Montană Gold Corporation (RMGC), controlat de Gabriel Resources, a pierdut în martie arbitrajul internațional în care solicitase României despăgubiri de miliarde de dolari tocmai invocând blocarea abuzivă a derulării proiectului minier. 

VERDICT în dosarul Roșia Montană: România a CÂȘTIGAT procesul și nu va plăti daunele uriașe

Articolul precedentTot mai mulți LEI falşi puşi în circulație. Care au fost cele mai falsificate bancnote?
Articolul următorPrelungirea plafonării RCA, agreată de premierul Ciolacu. De când intră în vigoare