Rezerva valutară a Băncii Naționale a scăzut cu aprope 2% în ultima lună

Rezervele valutare la Banca Naţională a României au scăzut cu aproape 2% în ultima lună. În sumă brută, este vorba de circa 739 de milioane de euro, a anunţat joi banca centrală.

În cursul lunii au avut loc intrări de 902 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor şi altele.

De asemenea, au avut loc ieşiri de 1,641 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăti de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută, plăţi din contul Comisiei Europene şi altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 4,926 miliarde de euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 30 iunie 2021 au fost de 41,757 miliarde de euro, faţă de 42,781 miliarde de euro la 31 mai 2021.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedent8 miliarde de lei cheltuite din Fondul de Rezervă în 2020! UNDE s-au dus banii în pandemie – RAPORT Consiliul Fiscal
Articolul următorProdusele care vor dispărea de pe piață în acest an

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau