Registrul Auto Român estimează o scădere de aproape 10% a veniturilor totale şi cu 16% a profitului brut

Registrul Auto Român estimează o scădere de aproape 10% a veniturilor totale, până la 401,8 milioane lei, şi cu 16% a profitului brut, la 127,68 milioane lei, potrivit proiectului privind bugetul de venituri şi cheltuieli rectificat pe anul 2020.

RAR arată că scăderea este cauzată de pandemie.

”Registrul Auto Român consideră că situaţia determinată de COVID-19 pe plan mondial şi naţional va avea un impact negativ şi în propria activitate desfăşurată, ceea ce va duce la producerea unei deteriorări a activităţii economice proprii.

Proiectul bugetului de venituri si cheltuieli rectificat pe anul 2020 are la bază analiza veniturilor şi cheltuielilor  realizate la 30 iunie 2020 şi proiecţia tuturor  indicatorilor economico – financiari în contextul actual, comparativ cu cei aprobaţi în bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2020,  prin H.G. nr.233/2020”, potrivit unui proiect de Hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli rectificat pe anul 2020 al RAR, publicat în dezbatere de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.

Cheltuielile totale scad cu 6,12% faţă de bugetul aprobat iniţial pentru acest an, la 274,11 milioane lei.

Registrul Auto Român estimează totodată că va realiza un profit net de 106,94 milioane lei în acest an, comparativ cu un rezultat net de 127,85 milioane lei cât a fost aprobat anterior.

RAR preconizează o reducere a productivităţii muncii cu 9,55%.

De asemenea, cheltuielile pentru  investiţii, estimate în proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli rectificat pe anul 2020, au scăzut cu 11,85% faţă de cele aprobate iniţial, la 64 milioane lei.

RAR are 1.700 de angajaţi. Câştigul mediu lunar pe salariat determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială a fost stabilit la 7.692 lei.

Registrul Auto Român  nu a  înregistrat în anul 2019 plăţi restante şi nu va înregistra nici la data de 31 decmbrie 2020, mai arată proiectul.

Sursa: Realitatea Financiara

4 COMENTARII

  1. This design is steller! You certainly know how to keep a reader entertained.
    Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Great job.
    I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it.
    Too cool!

  2. Link exchange is nothing else however it is simply placing the other person’s website link on your page at appropriate place and other person will also do similar in favor of you.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Numele tau