Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat că rectificarea bugetară ar putea fi amânată pentru începutul lunii august, pentru că Guvernul nu are timpul necesar până pe 31 iulie, așa cum era planificat.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat joi că nu mai este timp pentru ca rectificarea bugetară să fie aprobată la 31 iulie, aşa cum era planificat, astfel că Executivul ar putea aproba această măsură o săptămână mai târziu.

El a fost prezent la lansarea Cartei Albe a IMM-urilor din România, ediţia 2019, de către Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România, şi a fost întrebat de jurnalişti, la plecare, când va avea loc rectificarea bugetară.

„Mai sunt câteva lucruri de încheiat. Aprobarea ei în Guvern ţine de pasul de trecut cu CSAT. Va fi săptămâna viitoare CSAT, ceea ce înseamnă că rectificarea nu va avea loc la 31 iulie, pentru că sunt mai mulţi paşi de parcurs: CSAT, Consiliul Fiscal, CES, şi atunci probabil că 31 iulie nu mai rămâne o dată fezabilă pentru rectificare. Poate următoarea săptămână”, a arătat ministrul Finanţelor.

El a adăugat că proiectul ar putea fi publicat spre dezbatere publică luni.

„Fiecare coleg ministru va trebui să prezinte în mod public situaţia. Nu vine ministrul Finanţelor să facă prezentarea pe fiecare minister în parte. Eu pot să vă prezint elementele macro şi fiecare ministru îşi prezintă situaţia, ce are de făcut până la final de an, tocmai pentru a putea să vă răspundă la toate elementele de ordin tehnic”, a susţinut Teodorovici.

Jurnaliştii i-au amintit declaraţia preşedintelui ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, care a afirmat că miniştrii săi nu au fost chemaţi să se discute rectificarea şi s-ar putea să nu o aprobe, iar şeful Finanţelor a răspuns: „Se alintă colegii noştri. O să discutăm, desigur, toţi colegii miniştri, la aceeaşi masă”.

Teodorovici a mai spus că ţinta de deficit bugetar pentru finalul anului rămâne aceeaşi, respectiv 2,76% din PIB.

Articolul precedentEuro în creștere, aurul, aproape de cota maximă a ultimilor 7 ani
Articolul următorCare sunt cei mai buni 5 angajatori din România?