Rafila: Este posibil ca până la finele anului să apară pe piața mondială două vaccinuri anti-COVID. Prețul, între 5 și 20 de euro

  Un vaccin anti-COVID ar putea fi pus pe piață până la sfârșitul anului, iar costul unei doze ar varia între 5 și 20 de euro, a afirmat Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății.

  „Cred că până la sfârșitul anului, vor ieși cel puțin două vaccinuri. Prețul unei doze de vaccin ar putea costa între 5 euro și 20 de euro. Nu este un preț de nesuportat. Cu precizarea că vor fi două doze de vaccin. Al doilea vaccin se va face la un interval de 30-60 de zile”, a declarat Alexandru Rafila la un post TV, citat de Mediafax.

  Specialistul epidemiolog a precizat că este vorba de două vaccinuri produse, în colaborare, de patru mari comapnii farma – AstraZenaca, Sanofi GSK, Moderna și Pfizer.

  Și institutul timișorean OncoGen lucrează la un vaccin contra COVID-19, în colaborare cu o echipă de specialiști indieni.

  Articolul precedentRomgaz va livra ELCEN gaze naturale în valoare de aproape 110 milioane de euro
  Articolul următorVIDEO O jurnalistă BBC promovează România în străinătate prin seria video “WHO IS ROMANIA”. Primul episod, despre Ștefan cel Mare