Proprietarul firmei de tranzacţii cu bitcoin CoinFlux a fost reţinut la Cluj şi poate fi extrădat în SUA

Proprietarul companiei românești CoinFlux, specializată în tranzacții cu moneda virtuală BitCoin, a fost ridicat în urma unor percheziții la Cluj-Napoca și ar putea fi extrădat în Statele Unite, potrivit Realitatea TV. 

Vlad Nistor a fost reținut marţi aseară și urmează ca magistrații de la Curtea de Apel București să decidă dacă vor da curs cererii de extrădare în America.

Tânărul are 30 ani și șapte ani de experiență în piața financiară. Surse judiciare susțin că anchetatorii americani îl acuză că a înșelat mai mulți cetățeni din State în tranzacțiile cu bitcoin.

Nistor este absolvent al Brunel University din Marea Britanie și a fost Manager de Portofoliu al fondurilor de pensii pilonul II de la doi dintre cei mai mari jucători din această pață, scrie știri de cluj.ro.

CoinFlux este o platformă online de tranzacționare a monedelor digitale care funcționează precum o casă de schimb valutar. Potrivit informațiilor de pe site-ul platformei, CoinFlux a fost fondată în anul 2015, în Cluj, și de la acel moment și până în prezent, au fost tranzacționate peste 200 de milioane de euro în monede digitale. Platforma are o cifră de afaceri de peste 3 milioane de euro și a realizat, anul trecut, peste 30.000 de tranzacții, potrivit hotnews.ro.

Articolul precedentRăzboiul comercial SUA – China a ajuns la domeniul hotelier
Articolul următorDragnea a dinamitat bugetul pe 2019 ca să-și țină baronii aproape