Printr-o tranzacție de 390 milioane euro, apare cel mai mare procesator din ECE

Compania italiană SIA, procesator de plăți electronice a cumpărat subsidiara din România a grupului american First Data Corp, devenind astfel cel mai mare procesator de servicii electronice din Europa Centrală și de Sud-Est.

Procesatorul italian de plăți SIA, este prezent pe piața locală prin divizia de gestionare a activităților de e-money P4cards

Pe lângă subsidiara din România, acordul a vizat preluarea operațiunilor First Data de emitere și procesare de carduri din Grecia, Croația, Cehia, Ungaria, Serbia și Slovacia. Valoarea achiziției se ridică la 387 milioane de euro, peste suma de 375 milioane de euro estimată inițial. În 2017, subsidiarele First Data din cele 7 state din Europa Centrală și de Sud-Est au avut vânzări agregate de aproximativ 100 milioane de euro, scrie Profit.ro https://www.profit.ro

În urma achiziției, SIA va administra o rețea de peste 300.000 de terminale POS și 6.500 de terminale ATM în regiunea ECE.

Tranzacția a inclus transferul a circa 1.400 de angajați First Data. First Data, cel mai mare furnizor de soluții pentru procesarea plăților și tranzacții electronice, deservește circa 6 milioane de comercianți și 4.000 de instituții financiare la nivel mondial. În 2017, compania a obținut venituri de peste 12 miliarde de dolari și un profit net de 1,46 miliarde de dolari. Subsidiara First Data România, specializată în servicii de call-center, a fost înființată în 2006. Anul trecut, compania a raportat afaceri de 561.000 lei, în scădere de la 733.000 lei în 2016.

Articolul precedentMulte dintre băncile centrale au intrat la cumpărare de aur. Nu și BNR
Articolul următorSperanțe deșarte. TVA trebuie să scadă la 18%, spune Teodorovici

Comments are closed.