Premierul Florin Cîțu nu exclude varianta prezentării Planului de Redresare și Reziliență în Parlament

  Premierul Florin Cîţu a declarat, joi seara, că nu exclude varianta ca Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă să fie prezentat în plenul Parlamentului. Argumentul șefului guvernului a fost că planul îi privește pe toți români.

  „Comisia spune că este problema Guvernului. Mă gândesc la acest lucru, de a-l prezenta în Parlamentul României. Până la urmă, este un program construit de un Guvern din această coaliţie, este un program de care beneficiază toţi românii şi trebuie să aibă o prezentare amplă, posibil ca Parlamentul să fie… PNRR este asumat de Guvern, a mers la Comisia Europeană, va fi înaintat de Guvern, dar, pentru că este un program de care vor beneficia toţi românii, este posibil să avem o prezentare poate şi în Parlament”, a afirmat Florin Cîţu, la un post TV.

  Șeful Guvernului s-a mai exprimat, tot joi, despre o posibilă discuție cu liderii PSD pe tema PNRR, în condițiile în care partidul condus de Marcel Ciolacu a fost cel mai vocal critic al modului în care unii miniștri au gestionat domeniilor din Plan care le reveneau direct.

  PSD a boicotat votul legat de creșterea contribuției României la bugetul UE, vot la care e nevoie de două treimi din parlamentari, iar liderii social-democrațí au spus că nu vor da un vot în acest sens până când guvernul nu va prezenta PNRR în Parlament. Programul european de relansare și reziliență nu poate fi lansat atât timp cât nu parlamentul fiecărei țări membre nu a aprobat contribuția la bugetul comunitar.

   

  Articolul precedentSalarii mai mari în martie 2021, față de februarie. Cât a fost creșterea
  Articolul următorCulisele statului paralel | Fermierii, în pericol din cauza noii legi privind vânzarea terenurilor agricole