Premierul Florin Cîțu și reprezentanții Horeca discută la această oră despre cine va putea lua masa în interiorul restaurantelor și în ce condiții, dar și despre modul în care vom putea merge în vacanțe, relatează Realitatea PLUS.

În ceea ce privește vacanțele, cel puțin până în acest moment știm sigură faptul că nu vom avea nevoie de certificat verde de vaccinare. Rămâne de văzut cum vom putea, însă, pleca în vacanțe în concediu, la vară, dăcă vom avea nevoie de teste sau ce alte măsuri vor fi luate pentru a putea călători în condiții de maximă siguranță.

Cât privește industria HORECA, se caută în continuare soluții pentru redeschiderea sectorului hotelier și al ospitalității atât de afectat de pandemia de coronavirus.

Se vorbește chiar și despre redeschiderea restaurantelor, în acest sens fiind vehiculate două variante. Prima variantă presupune să existe zone separate pentru cei vaccinați și cei nevacccinați. Patronii de restaurante sunt de acord cu o astfel de variantă. Rămâne de văzut dacă din punct de vedere logistic se va putea face acest lucru.

Există și varianta testării. Problemele sunt legate de cine va suporta aceste costuri. Patronii de restaurante par dispuși să suporte ei costurile, care se vor reflecta însă în prețuri, lucru care va afecta, cu sigurnață, și consumatorul final. 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentRomânii după un an de pandemie: furioși, dezamăgiți și nemulțumiți de venituri
Articolul următorCulisele Statului Paralel: Cine plătește daunele protestului de la METROREX. Ce legătură are Ion Rădoi cu greva

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau