Compania Naţională „Poşta Română” a solicitat insolvenţa propriului broker de asigurări – Poşta Română Broker de Asigurare, considerând că aceasta este cea mai bună variantă de recuperare a datoriilor pe care acesta le înregistra faţă de companie.

Paradoxul este că, deși cere insolvența diviziei de asigurări, Poșta Română vrea să-și construiască alta „Poşta Română va căuta, în viitorul apropiat, identificarea de soluţii potrivite, astfel încât să ne facem simţită prezenţa pe piaţa intermedierilor de asigurări. Avem putere de vânzare instruită sub forma factorului uman, practic cel mai important element în dezvoltarea pe acest segment de piaţă”, a declarat directorul general al Poştei Române, Mircea Tudosie, citat de Agerpres.

Administratorul judiciar provizoriu urmează să elaboreze un raport ce va cuprinde propuneri de reorganizare sau lichidare a PRBA, se spune într-un comunicat al companiei

Poşta Română a lansat, în octombrie 2014, propriul broker de asigurări. a cărui activitate se baza pe aportul factorilor poştali autorizaţi ca agenţi de brokeraj şi al numărului de puncte fixe din reţeaua naţională de oficii poştale.

Sistemul nu a funcționat, iar datoriile către compania mamă au crescut constant, iar  încercările de redresare au rămas fără rezultat.

Articolul precedentVeste importantă de la ANAF pentru datornicii din baza de date a Fiscului
Articolul următor​CEO BCR: „În acest moment, așa cum este ea, OUG 114 este total nesustenabilă”