Piețele cripto suferă de scăderi ale prețurilor și volumelor de tranzacționare

Săptămâna trecută, volumul de tranzacționare a Ripple (XRP) a scăzut cu peste 50% în ultimele patru zile, aspect ce a condus la un plonjon de aproape 8% al criptomonedei în raport cu dolarul american.

De asemenea, volumul Bitcoin și-a revenit întrucâtva, la 2 miliarde dolari pe CoinCap.io și la 3,3 miliarde de dolari pe Coinmarketcap, criptovaluta nu a înregistrat nici o creștere semnificativă a volumului și nici a prețului pentru a sugera că un raliu pe termen scurt ar putea avea loc.

Ripple (XRP), Attention Token (BAT) și Decentraland (MANA) rămân criptovalutele cele mai grav afectate, înregistrând pierderi cuprinse între 5 și 7%, atât față de dolarul american, cât în raport cu Bitcoin.

Dintr-un raport publicat în weekend de către publicația norvegiană ccn.com a reieșit volumele totuși scăzute scăzut ale Bitcoin și incapacitatea pieței cripto de a iniția o creștere semnificativă pe termen scurt.

„Având în vedere volumul scăzut de tranzacționare al Bitcoin și slăbirea suportului din zona de 6.500 de dolari, pe termen scurt este foarte probabil ca BTC să înregistreze o scădere minoră a valorii pe baza indicatorilor tehnici și a tendinței sale de preț de la jumătatea lunii septembrie”, se arată în raport.

Graficul zilnic al cotației Bitcoin în raport cu dolarul, sursa: ccn.com

Scăderea volumului sugerează că moneda virtuală Bitcoin este mai degrabă îndreptată către o scădere a cotației. În plus, cu indicatorul Relative Strength Index (RSI) al Bitcoin situat la aproximativ 50, criptomoneda nu se încadrează nici în situația de supravânzare, ceea ce scade probabilitatea apariției unei mișcări ascendente.

Însă, dat fiind faptul că scăderea volumului ar putea demonstra, de asemenea, intensificarea oboselii vânzătorilor și lipsa dorinței urșilor de a continua vânzarea de Bitcoin până la un palier de preț mai scăzut, Bitcoin ar putea iniția un raliu pe termen scurt imprevizibil în zilele următoare, așa cum s-a mai întâmplat în luna iulie.

Articolul precedentREVISTA PRESEI – Câți bani au pierdut anul acesta companiile municipale ale Capitalei
Articolul următorROBOR la 3 luni stagnează, dar crește la 6 luni

Comments are closed.