Piaţa auto din România a avut cea mai mare creştere din Europa în luna octombrie

Deși piaţa auto europeană a scăzut în luna octombrie ca urmare a restricţiilor privind limitarea răspândirii pandemiei COVID-19, România a fost, touși, ţara unde vânzările de automobile au înregistrat cel mai puternic ritm de creştere din Europa. Cel puțin așa arată cifrele publicate, astăzi, de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), potrivit realitatea.net

Potrivit sursei citate, 1,129 milioane de autoturisme au fost înmatriculate în luna octombrie 2020 în Uniunea Europeană, Marea Britanie şi ţările EFTA (Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia), în scădere cu 7,1% comparativ cu 1,215 milioane de unităţi, înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

În schimb, piaţa auto din România a înregistrat un salt de 17,6% în luna octombrie, fiind înmatriculate 12.523 de autoturisme, comparativ cu 10.649 autoturisme în luna octombrie a anului trecut. În rândul statelor membre, doar Irlanda a mai înregistrat o creştere de 5,4% a vânzărilor de autoturisme în luna octombrie.

ACEA subliniază că toate pieţele auto din UE au continuat să înregistreze scăderi în luna octombrie. Vânzările în Spania şi Franţa au scăzut cu 21% respectiv 9,5%, în timp ce Italia, Germania şi Marea Britanie au înregistrat scăderi mai moderate de 0,2%, 3,6% şi respectiv 1,6%.

În ceea ce priveşte marii producători auto, în luna octombrie, vânzările Volkswagen Group şi PSA au scăzut cu 7,5% respectiv 5,3%, în timp ce vânzările Renault au crescut cu 0,5%.

Înmatriculările de autoturisme Dacia în UE, Marea Britanie şi ţările EFTA au crescut cu doar 0,1%, în octombrie, până la 38.749 de unităţi, însă cota de piaţă a Dacia a urcat la 3,4% în luna octombrie 2020, de la 3,2% în aceeaşi lună a anului trecut, mai arată sursa citată.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentAproape un sfert din populația României merge la toaletă în afara casei. România, PE ULTIMUL LOC în Europa
Articolul următorManifestaţie în Piaţa Victoriei, în semn de protest faţă de închiderea pieţelor alimentare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau