Paradoxul crizei de personal: România, cei mai mulți angajați noi din UE

Cea mai mare creștere a numărului de angajați din Uniunea Europeană, în primul trimestru al anului, s-a înregistrat în România.

Numărul angajaţilor a urcat cu 0,4% în UE şi în zona euro, în primul trimestru din 2018, comparativ cu precedentele trei luni, informează un comunicat publicat miercuri de Eurostat.

În trimestrul 4 din 2017, numărul angajaţilor a urcat cu 0,2% în Uniunea Europeană şi cu 0,3% în zona euro.

Cele mai mari creşteri ale numărului de angajaţi în primul trimestru din 2018 au fost înregistrate în România (1,9%), Malta (1,3%), Portugalia, Luxemburg şi Croaţia (toate cu 1%). Singura scădere a numărului de angajaţi a fost raportată în Estonia (minus 1,4%), în timp ce numărul de angajaţi a rămas stabil în Bulgaria şi Lituania.

Numărul angajaţilor a crescut în primele trei luni din 2018 cu 1,4% față de perioada similară a anului trecut, atât în zona euro cât şi în UE.

În România, numărul angajaţilor a urcat cu 1,8% în primul trimestru al acestui an comparativ cu același trimestru din 2017, după un avans similar în precedentele trei luni.

Uniunea Europeană avea în primul trimestru din 2018 un număr record de angajaţi –237,9 milioane, din care 157,2 milioane în zona euro, conform Eurostat.

Articolul precedentDeficitul de cont curent urcă la cer: +15% după 4 luni
Articolul următorRealitatea nu răspunde la ordine. Crește datoria externă pe termen scurt

Comments are closed.