Ordonanța din decembrie cu noile taxe, modificată printr-o nouă OUG!

Guvernul ia în calcul să emită o nouă ordonanţă pe fiscalitate până la final de ianuarie care să aducă unele modificări la celebra Ordonanţă 114 din decembrie 2018. Anunțul a fost făcut sâmbătă de ministrul de Finanțe.

 

 

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a menționat, sâmbătă, că, pentru două categorii de contribuabili pot fi făcute modificări în ianuarie, iar unele modificări vizează și OUG nr. 114/2018.

Referitor la scutirea de taxe a angajaţilor din IT, Eugen Teodorovici, a afirmat, sâmbătă dimineaţa, într-o emisiune la o emisiune TV, că „beneficiază în continuare”, deşi termenul a expirat la 31 decembrie 2018.

„Ne-aţi auzit pe noi că am spus că pe 2019 nu vor mai beneficia de acest drept? Veţi vedea prevederea respectivă în Legea bugetului pe 2019, pentru că este un impact. Veţi vedea în textul Legii bugetului un paragraf, un articol care face trimitere la act. Cu zilierii, veţi vedea, în luna ianuarie, dacă vreţi, în Monitorul Oficial, o prevedere legală, pentru că avem puterea de a emite ordonanţe, până la final de ianuarie, când se întoarce din vacanţă Parlamentul, cu eventuale aspecte care pot fi aduse Ordonanţei 114, pentru ca anumite lucruri să fie clarificate, unele lucruri să fie adăugate, dar aici depinde de discuţia pe care o poartă Ministerul Muncii cu Ministerul Mediului de Afaceri şi cu Ministerul de Finanţe pe aspectul zilierilor, ceea ce este foarte corect”, a menţionat Teodorovici.

Ministrul Finanţelor s-a referit la o posibilă modificare privind zilierii în condiţiile în care, de la începutul acestui an, numărul de domenii în care pot fi folosiţi zilierii a fost redus de la 22 la trei, cele trei fiind legate doar de agricultură.

Articolul precedentBăncile au adus în România 4 miliarde de euro în timpul crizei, la solicitarea BNR. Nu au fugit cu banii
Articolul următorCu fiecare zi de întârziere a Guvernului, leul se va duce și mai jos. Semnal de alarmă