Oficial: 2020 a fost cel mai rău an din istoria turismului

Turismul mondial a suferit grav în 2020, care a devenit cel mai rău an din istoria acestei industrii. Călătoriile internaţionale au scăzut cu 74%, în comparaţie cu 2019, potrivit ultimelor date ale Organizaţiei Mondiale a Turismului (ONWTO), citate de Agerpres.

Potrivit acelorași estimări, experţi nu se aşteaptă la o revenire a nivelului afacerilor din turism la nivelul de dinaintea pandemiei înainte de 2023.

Potrivit celui mai recent Barometru al Turismului Mondial al OMT, prăbuşirea călătoriilor internaţionale reprezintă o pierdere estimată de 1,3 trilioane de dolari – de peste 11 ori pierderea înregistrată în timpul crizei economice mondiale din 2009.

Criză a pus în pericol între 100 şi 120 de milioane de locuri de muncă în turism, multe dintre ele în întreprinderi mici şi mijlocii. Partea proastă este că nici 2021 nu a început sub auspicii prea bune. Din cauza pandemiei, multe ţări au reintrodus acum restricţii de călătorie, unele şi mai stricte. Acestea includ testarea obligatorie, carantina şi, în unele cazuri, închiderea completă a frontierelor, toate cântărind greu reluarea călătoriilor internaţionale.

Lansarea vaccinului anti Covid-19 este de aşteptat să contribuie la restabilirea încrederii consumatorilor, la reducerea restricţiilor de călătorie şi la normalizarea călătoriilor, care e preconizata însă abia pentru anul următor.

Articolul precedentÎnghețarea pensiilor, tot mai aproape de a deveni CERTITUDINE. Toți ochii spre Guvern – EXCLUSIVITATE Realitatea Plus
Articolul următor”Culisele statului paralel”| Istoria distrugerii Sidex Galați – privatizare care a îmbogățit baronii. Combinatul – JEFUIT de sute de firme-căpușă