Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a realizat, împreună cu responsabilii direcției de resort a forului administrativ județean, o analiză a activității derulate în primele patru luni ale anului 2021 în domeniul urbanismului, în special în ceea ce privește emiterea autorizațiilor de construire și a certificatelor de urbanism.

În ceea ce privește autorizațiile de construire, în perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2021, Consiliul Județean Cluj a emis 172 de asemenea documente, în creștere cu cca. 87% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Cele mai multe cereri de autorizare au fost procesate în cursul lunii februarie 2021, când au și fost emise 61 de autorizații, de peste 2,5 ori mai mult comparativ cu luna februarie 2020.

Cea mai spectaculoasă creștere s-a înregistrat însă în domeniul emiterii certificatelor de urbanism. Astfel, în primele patru luni ale anului curent au fost emise 730 de documentații, în creștere cu peste 122% comparativ cu același interval din anul precedent. Cele mai multe certificate de urbanism, respectiv 242, au fost eliberate în luna aprilie 2021, de peste patru ori mai multe față de  luna aprilie 2020.

Trendul crescător se înregistrează și în ceea ce privește avizele emise de forul administrativ județean la certificate de urbanism și autorizații de construire, în primele patru luni ale acestui an fiind eliberate 265 de astfel de documente, cu 27,4% mai mult față de aceeași perioadă a anului 2020.

Consiliul Județean Cluj deservește din punct de vedere urbanistic, prin eliberarea autorizațiilor de construire și a certificatelor de urbanism, nu mai puțin de 53 din totalul de 75 de comune clujene, respectiv cele care nu dispun de specialist sau structură proprie de resort.

Sursa: Realitatea de Cluj

Articolul precedentComplexul Energetic Oltenia. Discuții despre închiderea a zece perimetre miniere
Articolul următorSpania își deschide granițele, fără restricții, pentru toți cei vaccinați

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau