Adunarea acţionariilor Nuclearelectrica a aprobat luni distribuirea sumei de aproape 486 de milioane de lei sub formă de dividende, la solicitarea acţionarului majoritar, Ministerul Energiei, informează un comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Valoarea dividendului pe acţiune este de 1,61 lei, iar data plăţii este 28 decembrie.

Având în vedere faptul că Ministerul Economiei deţine 82.48% din acţiunile companiei energetice, rezultă că peste 400 de milioane de lei vor ajunge în posesia statului.

Restul acţiunilor SN Nuclearelectrica sunt deţinute de Fondul Proprietatea – 9,10% şi alţi acţionari – 8,42%.

Nuclearelectrica a avut, în primele trei trimestre, un profit net de aproximativ 321 de milioane de lei, cu 28,30% faţă de cel din aceeaşi perioadă a anului 2017, potrivit rezultatelor financiare publicate pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

Ministerul Energiei a solicitat unor companii din subordine (Hidroelectrica, Romgaz, Nuclearelectrica şi Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie) acordarea de dividende suplimentare. Acelaşi lucru l-a solicitat şi Ministerul Economiei companiilor energetice pe care le controlează – Transgaz şi Transelectrica.

Ministrul Finanţelor a estimat că suma totală care este transferată la buget de la companiile de stat se ridică la 1,9 miliarde de lei.

Articolul precedentVoinea (BNR): A scăzut riscul de „supraîncălzire” a economiei, inflaţia este sub control
Articolul următorProtestele „vestelor galbene” au anihilat ţínta de creştere economică a Franţei