Nicușor Dan: Primăria Generală are datorii de 3 miliarde de lei, fără a socoti restanțele companiilor

Noul primar general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat joi, în prima zi de mandat, că a moștenit de la administrația Firea o datorie de peste 3 miliarde de lei, sumă ce reprezintă doar restanțele Primăriei și ale regiilor din subordine, nu și pe cele ale companiilor.

„În linii mari, Primăria Capitalei şi instituţiile din subordine, mai puţin companiile, au datorii curente de 3 miliarde de lei la acest moment. Estimarea de buget pentru 2020 este de 4 miliarde de lei, adică venituri şi cheltuieli. Nu am pus la această datorie,  o să avem suma vineri, care sunt datoriile companiilor, deci altele decât Primăria Capitalei şi administraţiile din subordine”, a anunțat joi seară Nicuşor Dan, în prima conferință de presă după depunerea jurământului ca primar general.

Dan a acuzat administrația Firea de incorectitudine în supraevaluarea încasărilor, cu scopul de a putea justifica majorarea cheltuielilor. „Dacă în ultimii ani ai avut încasări de circa 4 miliarde de lei, este evident că nu poți avea dintr-o dată 7 miliarde,” a afirmat primarul general.

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentAmerica înainte de alegeri- o revenire la fel de spectaculoasă ca și căderea din primăvară
Articolul următorAvertisment îngrijorător pentru România: sumele de bani trimise de cei care lucrează în străinătate vor scădea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau