Muncitorii de la Electrolux au intrat în grevă generală. Care este motivul

Angajații de la Electrolux sunt nemulțumiți că nu primesc salarii măcar cât ale vânzătorilor de la Kaufland.

 

Producătorul suedez de electrocasnice Electrolux se confruntă cu o grevă generală a angajaților de la fabrica din Satu Mare.

Angajații Electrolux au intrat în grevă generală pe termen nelimitat, începând din această dimineață, după ce reprezentanții sindicaliștilor nu au primit o ofertă pe care să o accepte din partea conducerii Electrolux.

Potrivit Realitatea de Satu Mare, începând de azi, 4 martie, muncitorii, deși s-au prezentat la muncă, nu vor începe lucrul, fiind în grevă generală pe termen nelimitat.

”Solicitarea noastră este de 350 de lei, adică doi lei pe oră. Aşa ar ajunge şi oamenii noştri de la Electrolux să câştige cât un vânzător la Kaufland, care de la 1 martie va da 2.000 de lei net. Atunci şi muncitorii noştri de la benzile de montaj, unde e o muncă foarte stresantă, ar câştiga şi ei cât unul de la Kaufland. Acum nu câştigă decât 1.700 de lei. Nu ni se pare o cerinţă, mai ales că Electroluxul a avut un profit de vreo 200 de milioane de euro anul trecut şi nu le-au avut pentru că cei de sus au muncit, ci pentru că muncitorii din fabrici au muncit pentru ei”, potrivit liderului de sindicat, Sorin Faur.

Există două moduri în care greva se poate încheia: în momentul în care jumătate plus unu dintre sindicaliști ies din grevă sau în cazul în care se ajunge la un acord între conducerea fabricii și sindicat.

Suedezii de la Electrolux produc în România la Satu Mare aragazuri care pleacă apoi către întreaga lume. Numărul angajaților fabricii este de 930.

Articolul precedentMinisterul Finanțelor se împrumută din nou de la români. Cum poți cumpăra titluri de stat
Articolul următorRomânia, printre ţările fruntaşe la producţia de energie regenerabilă