Guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, i-a transmis preşedintelui Comisiei economice din Senat, Daniel Zamfir, că nu a venit, marţi, la discuţii pe tema unei presupuse înţelegeri între bănci comerciale pentru că este vorba de o temă falsă, bazată pe opinii, nu pe informaţii. 

Într-un mail trimis lui Zamfir, Isărescu a explicat de ce nu a venit la dezbaterea de marţi, dar a lăsat deschisă portiţa pentru viitoare discuţii, în alt context.

„BNR este o instituție cu o reputație recunoscută, cu o mare credibilitate și care numai pe baze profesioniste și-a prezentat pozițiile referitoare la sistemul bancar românesc ori european în cadrul căruia acționează mai ales după integrarea europeană.

Considerăm, însă, că participarea la discuții născute din știri false, fără nicio legătură cu realitatea, din interpretări personale ale unor analiști ori jurnaliști pot să umbrească scopul principal corect de a lămuri unele situații apărute în societate.

Totodată, BNR nu dorește să se implice în dezbateri politice și consideră că este în folosul întregii societăți ca asemenea dezbateri, cum ar fi cea propusă de dvs., trebuie să aibă loc fără presiuni, fără conotații acuzatoare și trebuie să fie bine pregătite.

Din asemenea colaborări corecte putem să desprindem concluziile cele mai potrivite și să asigurăm mediul economic și social de profesionalism, corectitudine, sinceritate și eficacitate. De aceea, nu este oportună participarea la dialogul propus de dvs. pentru astăzi (marţi – N.R..Rămâne deschisă participarea noastră la discuții constructive, care să aducă mai multă încredere între instituții, între această societate.”

La finalul scrisorii, guvernatoruzl BNR îi urează Sărbători fericite și un An Nou bun lui Daniel Zamfir, în numele său și al Consiliului de Administrație.

Articolul precedentMinisterul Mediului amână noua taxă auto pe motiv de calcule complicate
Articolul următorAviz favorabil pentru proiectul de lege prin care contractele de credit pentru consum, inclusiv de leasing, nu mai sunt executorii