Ministrul Mediului: „Amenzile pentru cei care ard deșeuri nu sunt suficiente. Confiscarea de bunuri a dat roade”

Ministrul mediului Mircea Fechet a declarat, într-o intervenție telefonică în emisunea „Legile Puterii”, că amenzile, chiar și de miliarde de lei, aplicate celor care depozitează și ard deșeuri nu au fost suficiente. Oficialul spune că metoda care a dat roade este cea a confiscării bunurilor acestora, în principal mașinile cu care transportă deșeurile.

„Avem în sfârșit o colaborare extrem de bună cu primăria generală. Am stabilit primii pași pe care îi facem ca să ne asigurăm că bucureștenii traiesc într-un mediu curat. Am declarat război acestor focare de infecție care sunt depozitele ilegale de deșeuri. Din nefericire, anumiți cetățeni, sub ochii primarilor sau cetățenilor, aruncă astfel de deșeuri, le și inceneidază, iar atunci când vorbim de materiale periculoase, este pusă în pericol și siguranța cetățenilor. Primim sute de fotografii și videoclipuri, porimesc și pe whatsapp sesizări de la cetățeni. Nu doar în București avem astfel de probleme, ci și la Călărași sau Dolj. Ne preocupă situația fiecărui județ.

Este nevoie de o reformă mai profundă pentru a stopa astfel de fapte. În cazul deșeurilor depozitate ilegal, amenzile au fost degeaba. Am dat amenzi de miliarde de lei, dar în lipsa recuperării lor, nu se întâmplă nimic. Trebuie să le deschidem dosare penale, pentru ca acești oameni să ajungă la închisoare. Confiscarea bunurilor care erau folosite la transportul de deșeuri a fost o măsură care a dat roade”, a declarat Mircea Fechet.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentAjutor de la Guvern pentru pentru reabilitarea unor clădiri de patrimoniu cultural
Articolul următorStadiul programului de ajutor pentru întreprinderile mici şi mijlocii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau