Ministrul Economiei, Nicolae Bădălău, a făcut noi precizări, joi seara, despre investițiile din domeniul Apărării.

 

Industria de apărare beneficiază în 2019 de un buget de 10 ori decât bugetul de execuție de anul trecut, declarat, joi seara, ministrul Economiei, Niculae Bădălău.

„Industria de apărare beneficiază de 10 ori bugetul de execuție de anul trecut, industria de apărare de la Ministerul Economiei. Avem un proiect mult mai mare, un proiect în care sunt legate lanțurile valorice.

Discutăm la 173 milioane numai fabrică de pulberi de la Făgăraș, care funcționează undeva la 10% în momentul asta.

Face pulberi pentru calibru mic, mare, absolut toată gamă de pulberi. Unim zona asta cu Pirochim Victoria, pentru că noi avem două, împărțite pe categorii de pulberi, rămânând la Victoria numai poligonul de încercare.

Modernizăm Cugir și modernizăm Sadu. Săptămâna asta am semnat din nou contractul vizavi de exportul de arme la Cugir.

În totalitate dăm la export. Exportăm în SUA, aproximativ 25 milioane de euro, am semnat contractul. Cugir și Sadu vor fi modernizate cu linii absolut moderne. Facem achiziții conform legii.

Și mai avem Metrom Brașov în care investim și-l modernizăm, pentru a face un nou cuptor acolo, pentru a trage tablă subțire de cupru de la capse. Acolo vor fi făcute capsele pentru toate cartușele, pentru că noi trecem la calibrul NATO 5,56 pe care trebuie să-l oferim Armatei Române”, a explicat ministrul Economiei, la un post TV.

Nicolae Bădălău a adăugat că, în paralel, există contractul cu Beretta și va fi făcută o fabrică la Plopeni, unde va fi produsă armă ARX 160 și o armă mai mică, pentru trupele speciale.

Articolul precedentAnunţ important pentru ratele românilor, se schimbă modul de calcul al ROBOR
Articolul următorTeodorovici despre posibile modificări la OUG 114