Ministerul Mediului amână noua taxă auto pe motiv de calcule complicate

Ministrul Mediului a anunţat, marţi, că nu există o variantă definitivă pentru noua taxă auto şi nici nu este de aşteptat să se ajungă îm scurt timp la o formulă. Gabriela Gavrilescu vine la scurt timp după ce anunţase că forma finală a unei noi taxe de poluare va fi găsită până la sfârşitul anului, „cel târziu până de Crăciun”.

Ministrul Mediului a declarat, marţi, că este nevoie de noi calcule, astfel încât „să nu plângem după aceea de zeci de milioane de euro.(…) Deci, nu am găsit varianta optimă care să poată să confere, cumulate, toate plângerile şi să nu avem nicio problemă din punct de vedere juridic”, a declarat Gabriela Gavrilescu, citată de Agerpres.

Ministrul a explicat că formulele de calcul pentru taxa auto au fost cele care le-ar fi dat peste cap munca celor din minister. „Nu avem o variantă finală, pentru că avem un cumul de calcul care nu este gata. Când începem să lucrăm în sistemul matematic, apar şi alte variante şi constaţi că trebuie să reiei calculele de la capăt. Noi am crezut că putem finaliza o variantă până la finalul anului, dar nu am putut. Nu vă mai pot promite un orizont de timp, legat de acest subiect, vă spun sincer. O să mai dureze”, a spus Gavrilescu.

Recent, ministrul Mediului promitea că forma finală a unei noi taxe de poluare va fi găsită până la sfârşitul lui 2018, „cel târziu până de Crăciun”, iar de la începutul anului viitor vom şti exact ceea ce avem de făcut, poate cu o perioadă de tranziţie până la 31 martie 2019.

Timbrul de mediu pentru autovehicule face parte din cele 102 taxe nefiscale care au fost eliminate de la 1 februarie 2017.

 

 

Articolul precedentProgramul Start-Up Nation 2018-2019 se lansează pe 27 decembrie
Articolul următorMugur Isărescu, răspuns tranşant către Daniel Zamfir: BNR nu discută pe marginea unor ştiri false