Microsoft a devenit cea mai valoroasă companie din lume pentru prima dată în 16 ani, după ce rivalii săi au pierdut miliarde de dolari într-un an bursier extrem de furtunos. 

 

Compania fondată de Bill Gates a terminat pe primul loc la momentul 31 decembrie 2018, cu o valoare de piață de 605 miliarde lire sterline, potrivit Daily Mail.

Microsoft a reușit să devanseze gigantul Apple în noiembrie, după ce în august Apple devenise prima companie de un trilion de dolari (peste 1000 de miliarde dolari), dar de atunci a căzut puternic pe bursă.

Același lucru s-a petrecut cu Amazon: în septembrie trecea de valoarea de un trilion dolari, ca să piardă ulterior peste 25% din valoare. În lire sterline, valoarea Apple este în prezent de 582 miliarde, iar Amazon se află la 568 miliarde

Proprietarul Google, compania Alphabet valorează 567 miliarde lire sterline. Microsoft a fost cea mai valoroasă firmă din boom-ul dotcom, când acțiunile companiilor de tehnologie au crescut, dar a urmat o cădere în 2000-2002.

Articolul precedentRegimul PSD-Dragnea pune lacătul pe 50.000 de firme private
Articolul următorTeodorovici i-a cerut lui Dăncilă decapitarea ANAF. Mișa ripostează