Bucureștenii vor plăti facturi duble la întreținere în preajma Paștelui. Cu toate că vremea se încălzește, asociațiile de locatari au început să primească notificări din care află că vor avea de achitat facturi de 2 ori mai mari. Măsura vine după ce Primăria București a majorat prețul gigacaloriei. 

Potrivit Realitatea Plus, noile facturi trec de 500 de lei, în condițiile în care lunile trecute nu depășeau 300 de lei.

O altă problemă, sesizată de un administrator de asociații de proprietari din București, este că unele facturi ar fi calculate greșit.

„Factura pentru consumul lunii martie a fost mai mare decât cea pe luna ianuarie, și o parte a consumului a fost evidențiată cu 164 de lei/gCal, adică prețul vechi, până la 1 aprilie și, deși noul preț ar urma să se aplice de la 1 aprilie, o parte din factură a venit cu prețul nou, de 900 de lei/gCal, din care, subvenționat, se plătesc la 330 de lei. Nu înțeleg de ce s-a făcut acest calcul și nu știu dacă Termoenergetica ne va putea lămuri. În plus, în blocul pe care-l administrez a fost furnizată căldură timp de 10 zile, iar 20 de zile nu a fost nici căldură, nici apă caldă,” a declarat la Realitatea Plus Eugen Berceanu, administrator de bloc.

Pe 30 martie, Consiliul General al Municipiului București a votat majorarea prețului la gigacalorie pentru consumatorii casnici racordați la sistemul centralizat de termoficare la 330 de lei + TVA, cu intrare în vigoare pe 1 aprilie.

 

 

Articolul precedent21.000 de locuinţe ar putea fi livrate în 2022 în Bucureşti şi Ilfov
Articolul următorAnaliză Financial Times: Criza nu poate fi evitată, toate statele au probleme