Leul continuă să se deprecieze în raport cu moneda europeană, EURO apropiindu-se vertiginos de un nou maxim istoric. Eroziunea leului vine pe fondul escaladării unui nou scandal pe scena politică: o nouă Ordonanță de urgență pe justiție, luată pe ascuns de PSD-ALDE, care polarizează societatea și declanșează noi proteste de stradă.

BNR a anunțat un curs valutar în creștere cu 0,20% pentru miercuri, 20 februarie, moneda EURO fiind cotată la valoarea de 4,7576 lei.

Cursul se apropie de recentul record istoric al monedei europene, de 4,47648 lei/euro, stabilit în data de 25 ianuarie.

Perspectivele nu sunt prea bune pentru leu: deficitele – bugetar, comercial și de cont curent – continuă să se adâncească, iar scandalurile se țin lanț.

Președintele Iohannis a criticat, miercuri, bugetul adoptat săptămâna trecută, dând semnalul că va retrimite legea bugetului în Parlament sau, eventual, va face o sesizare la CCR.

De parte cealaltă, două portofolii importante din Guvern, cele de la Transporturi și Dezvoltare, sunt deținute de interimari, iar termenele-limită expiră în câteva zile.

Cel mai grav conflict din momentul de față a fost declanșat marți de Guvern, prin noua Ordonanță de urgență care modifică legile justiției: alianța PSD-ALDE și-a pus din nou în cap magistrații, societatea civilă, Comisia Europeană și Cotroceniul.

În timp ce euro s-a apreciat semnificativ, dolarul american a pierdut teren în raport cu leul: BNR a anunțat un curs oficial de 4,1938 lei/dolar.

Articolul precedentAngajatele din România, hărțuite sexual la locul de muncă
Articolul următorSemnal de alarmă: numărul insolvențelor va crește cu 20%. Care e motivul