Laufer și Vasilescu nu au fost acceptați de Iohannis în Guvernul Dăncilă 2

Ilan Laufer și Lia Olguţa Vasilescu nu au fost acceptați de Klaus Iohannis în noul guvern condus de premierul Viorica Dăncilă.

Laufer fusese propus de PSD pentru Ministerul Dezvoltării, în vreme ce Lia Olguța Vasilescu, care a deținut până acum portofoliul Muncii, fusese propusă la Ministerul Transporturilor.

”Această remaniere, după părerea mea, e o soluție slabă. Sunt în continuare de părere că soluția corectă pentru România ar fi fost și este înlocuirea acestui guvern care a creat foarte multe probleme României”, a declarat Iohannis, conform Realitatea.net.

Dar până atunci avem această remaniere. Sunt de acord să se facă o remaniere, însă trebuie să țin cont de câteva lucruri. În primul rând, este nevoie să ne amintim că ne aflăm în fața unei provocări grele. Președinția UE pe care o vom prelua de la 1 ianuarie poate să ducă la un succes al României doar în măsura în care ministerele își fac treaba și abordarea e una coerentă.

Concluzie: este nevoie de miniștri care performează foarte bine. Al doilea lucru de care trebuie să ținem cont este că mai avem foarte puțin timp. Deja au început vizitele pe catre le primim din partea instituțiilor europene pentru a ne ajuta și pentru a verifica dacă suntem pregătiți”, a mai spus președintele.

El a emis decretul de remaniere, ținând cont de propunerile formulate.

„Aşadar se revocă din funcţia de membru al Guvernului miniştrii Vasilescu, Andruşcă, Cojocaru şi Bran. Se ia act de demisia ministrului Fifor şi se numesc în funcţia de membru al Guvernului următorii: domnul Leş, Budăi, Bădălău, Breaz, Petrescu, domnul Matei. Celelalte două propuneri le consider nepotrivite şi vor fi refuzate. Celelalte două propuneri le consider nepotrivite și vor fi refuzate”, a explicat Iohannis, care a precizat că jurământul de învestire va avea loc marți la ora 15.30.

Cum arăta propunerea PSD pentru Guvernul Dăncilă 2

Tabloul remanierii PSD: 8 noi miniştri, jumătate dintre ei la portofolii-cheie: Educaţie, Economie, Armată, Transporturi, Muncă şi Dezvoltare.

Liviu Dragnea i-a eliminat din Guvern pe Paul Stănescu şi pe Mihai Fifor, cei care i-au cerut demisia. În schimb, a fost promovat Niculae Bădălău la Ministerul Economiei, cel care a semnat iniţial scrisoarea puciştilor, apoi s-a răzgândit. Olguţa Vasilescu a trecut la Transporturi.

Noutăţi în Guvernul PSD-ALDE:

Ministerul Dezvoltării: Ilan Laufer

Ministerul Apărării: Gabriel Leş

Ministerul Muncii: Marius Budăi

Ministerul Economiei: Niculae Bădălău

Ministerul Transporturilor: Lia Olguţa Vasilescu (venită de la Ministerul Muncii)

Ministerul Culturii: Daniel Breaz

Ministerul Comunicaţiilor: Alexandru Petrescu

Ministerul Tineretului şi Sportului: Bogdan Matei

Articolul precedentPwC: În România plata taxelor mănâncă 20 de zile de lucru
Articolul următorBlack Friday: Comerțul online crește, mediul rural – tot mai interesat

Comments are closed.