Isărescu discută „ordonanța lăcomiei” cu Guvernul pe 4 februarie

Consiliul general al Comitetului Național pentru Supravegherea Macroprudențială (CNSM), din care fac parte reprezentanți ai BNR, ai guvernului și ai ASF, va avea loc pe 4 februarie, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale.

O ședință a instituției fusese cerută imperativ de guvernatorul Isărescu pe 8 ianuarie, imediat după intrarea în vigoare a OUG 114, supranumită ordonanța lăcomiei.

Banca Naţională are nelămuriri cu privire la modul în care se aplică taxa pe bănci şi va cere discutarea ordonanţei în Comitetul Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială, pentru că are impact sistemic, a declarat la acel moment Mugur Isărescu într-o conferinţă de presă.

”În mod normal, o asemenea ordonanţă trebuia prezentată mai întâi în Comitetul Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială. Are impact. Şi probabil că vom solicita să facem o discuţie într-o şedinţă extraordinară a comitetului”, a spus atunci Isărescu, potrivit Agerpres.

Comitetul Național pentru Supravegherea Macroprudențială a fost înființat în baza Legii nr.12/2017 privind supravegherea macroprudențială a sistemului financiar național, asigurându-se astfel implementarea Recomandării Comitetului European pentru Risc Sistemic .

Misiunea CNSM este de a asigura coordonarea în domeniul supravegherii macroprudenţiale a sistemului financiar naţional, prin stabilirea politicii macroprudenţiale şi a instrumentelor adecvate pentru punerea în aplicare a acesteia.

Articolul precedentServiciile de salarizare, o piață în creștere
Articolul următorAirbus Helicopters a înregistrat o creştere cu 18% a comenzilor în 2018