Isărescu a făcut anunțul care poate liniști apele în Coaliție

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, a anunţat, joi, că va merge la Comisia Economia din Senat în 12 februarie, împreună cu restul Consiliului de administraţie, în urma invitaţiei lansate de preşedintele comisiei, senatorul ALDE Daniel Zamfir.

Marţi, Zamfir a afirmat că Mugur Isărescu este aşteptat joi în Senat, la ora 11:00. Ulterior, BNR a revenit şi a subliniat că joi, la ora respectivă, este şedinţa de politică monetară, motiv pentru care guvernatorul nu poate onora invitaţia.

Joi, Isărescu a spus că va onora invitaţia în 12 februarie.

”În 12 februarie voi onora invitaţia. Pe 12 am hotărât să mergem tot consiliul de administraţie al BNR”, a spus Isărescu.

Zamfir l-a chemat pe Isărescu în Senat după ce a susţinut că indicele ROBOR este „trucat” printr-o înţelegere între băncile comerciale, cu implicarea BNR.

Legat de discuţiile purtate luni cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, Isărescu a subliniat că a vorbit cu acesta strict pe marginea unui raport de evaluare şi a decis înfiinţarea unui grup de lucru.

Consiliul general al Comitetului Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială (CNSM) a anunţat, luni, că s-a întrunit într-o şedinţă ordinară, în care a decis crearea unui grup de lucru care să studieze efectele taxei pe activele bancare.

Articolul precedentComisia Europeană are estimări tot mai pesimiste privind evoluţia economiei României şi a UE
Articolul următorUngaria cere Americii să continue proiectul de extracție de gaze din Marea Neagră. România, pion inactiv