INS: Volumul construcțiilor rezidențiale a scăzut în primele opt luni

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în primele opt luni din acest an comparativ cu perioada similară a anului precedent cu 4,6%, se arată într-un comunicat al Institutului Național de Statistică (INS), publicat luni.

„Scăderea (din primele opt luni din acest an n.r.) este reflectată la lucrările de construcţii noi (-8,3%). Creşteri au fost la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+5,2%) şi la lucrările de reparaţii capitale. (+2,2%). Pe obiecte de construcţii, au scăzut clădirile rezidenţiale cu 31,0% şi clădirile nerezidenţiale cu 0,1%. Construcţiile inginereşti au urcat cu 9,6%”, se arată în document.

Luând în considerare doar luna august, volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută a scăzut pe total cu 10,3%, scădere reflectată la lucrările de construcţii noi cu 16,2% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 1,1%.

Creştere s-a înregistrat la lucrările de reparaţii capitale cu 12,9%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 42,1% şi la clădirile nerezidenţiale cu 14,8%. Creştere s-a înregistrat la construcţiile inginereşti cu 12,7%

Articolul precedentBărcuța BVB în furtuna din piețele internaționale
Articolul următorAgricultură meteodependentă. În 2017, producția vegetală a crescut, cea animală a scăzut, iar serviciile au fost cvasiinexistente

Comments are closed.