Adrian Chesnoiu – noul ministru al agriculturii, a dispus intensificarea acțiunilor de control pentru verificarea modului de respectare a legislației specifice din domeniul comercializării legumelor și fructelor proaspete, provenite din producția autohtonă, import și comerț intra-unional.

„Experții pe care ministerul îi are la nivel central, dar și în teritoriu vor face controale inopinate la magazinele care comercializează legume-fructe, pentru a verifica nivelul calității produselor. Pentru că am primit foarte multe reclamații în acest sens, avem această datorie față de români! În același timp, trebuie să protejăm producătorii și să îi încurajăm să-și continue activitatea, întărindu-și capacitățile de producție, astfel încât să devină sustenabili în piață. Așadar, îi îndemn pe toți românii să consume produse românești, rolul nostru ca stat fiind acela să ne asigurăm că acele produse, pe care ei le consumă, sunt sigure și de calitate foarte bună!”, a afirmat ministrul Adrian Chesnoiu.

Controalele au drept scop depistarea, sancționarea și eliminarea tuturor abaterilor de la legislația specifică din domeniul producerii, depozitării, transportului și comercializării legumelor și fructelor proaspete, provenite din producția autohtonă, import și comerț intra-unional, în rețelele menționate.
În perioada următoare va fi încheiat un protocol de colaborare cu Inspectoratul General al Poliției Române și cu Direcția Generală a Vămilor din cadrul Ministerului de Finanțe, care va permite efectuarea de controale încrucișate pentru a verifica anumite aspecte ce țin de importurile de legume și fructe proaspete.

 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentMinisterul Transporturilor a avizat proiectul tehnic pentru Autostrada Buzău-Focşani
Articolul următorGuvernul decontează fermierilor până jumătate din consumul de energie electrică! Vezi condițiile!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau