Huawei și-a lansat propriul sistem de operare, concurentul Android

Chinezii de la Huawei au prezentat vineri propriul sistem de operare, în condiţiile în care se confruntă cu ameninţarea pierderii accesului la sistemele Android.

 

 

Huawei și-a prezentat vineri propriul sistem de operare, în condiţiile în care se confruntă cu ameninţarea pierderii accesului la sistemele Android, cu care sunt echipate tabletele şi smartphone-urile grupului chinez de telecomunicaţii, pe fondul escaladării tensiunilor comerciale dintre SUA şi China, transmite Agerpres.

Huawei este cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume şi al doilea producător de smartphone-uri la nivel global.

Pe fondul tensiunilor comerciale cu Beijingul, preşedintele american Donald Trump a interzis grupurilor americane să desfăşoare comerţ în telecomunicaţii cu companii străine considerate periculoase pentru securitatea naţională, o măsură ce vizează în special Huawei, gigantul chinez de telecomunicaţii, considerat „oaie neagră” de către Washington.

Richard Yu, director în cadrul Huawei, a anunţat la o conferinţă de presă desfăşurată în oraşul Dongguan, că noul sistem, numit HarmonyOS sau HongMeng în chineză, „va aduce lumii mai multă armonie şi avantaje”. „Harmony OS este complet diferit de Android şi iOS”, a adăugat Yu, referindu-se la sistemele de operare dezvoltate de Google şi Apple. În oraşul Dongguan din sudul Chinei Huawei a construit un campus extravagant, inspirat din oraşele europene.

Mult aşteptatul soft este considerat crucial pentru supravieţuirea Huawei dacă nu va mai avea acces la Android, sistem de operare al Google.

Prima versiune a sistemului de operare va fi lansată anul acesta pe unele produse Huawei iar în următorii trei ani pe toate dispozitivele companiei.

Deocamdată, Huawei va folosi Android pentru telefoanele sale mobile inteligente. Iniţial HarmonyOS va fi dezvoltat în China, apoi va fi disponibil pe plan global.

Articolul precedentSingurul producător de sodă din România pune lacătul pe ușă
Articolul următorPrimăria Capitalei, anunț despre „cel mai important obiectiv de investiţii” din zona de nord