Highland Europe, un fond de circa o jumătate de miliard de euro pentru IT

Highland Europe, investitorul european în tehnologii care sunt încă în faza de creștere, a anunțat înființarea unui nou fond, în valoare de 463 de milioane de euro, cel de-al treilea fond al firmei în doar șase ani.

Țintind companiile europene „ambițioase” la nivel global pe parte de dezvoltare software și de internet, fondurile de venture capital (fonduri care investesc în afaceri cu grad ridicat de risc) investesc, de obicei, sume cuprinse între 10 și 30 de milioane de euro. Cutuma este că firmele care caută investitori trebuie să demonstreze că au ajuns la o scară suficient de mare pentru a confirma validitatea modelului lor de afaceri.

Acest lucru poate părea destul de conservator daca este să luăm în considerare unele standarde de risc. Cu toate acestea, este un criteriu de investiții despre care Highland Europe spune că funcționează. Cu o rată de suprasubscriere semnificativă, fondul a fost înființat în doar 12 săptămâni și va lua în administrare activele companiei în valoare de 1,1 miliarde de euro.

Highland Europe numără 29 de societăți active în portofoliul său, cu venituri combinate în valoare de 1,1 miliarde de euro în 2017. În ceea ce privește exit-urile din management, în ultimele 18 luni, firma a vândut cel mai recent pachete la retailer-ul de modă MatchesFashion.com, dezvoltatorul de jocuri SocialPoint și furnizorul de software pentru industria deșeurilor AMCS Group.

Highland Europe a investit anterior și în dezvoltatori de jocuri video, platforme de comerț electronic și companii producătoare de software pentru întreprinderi industriale.

Fergal Mullen, managing partner al companiei, a declarat că Highland Europe își definește ținta prin includerea companiilor care generează cel puțin 10 milioane de euro pe an, cu o rată anuală de creștere de cel puțin 50%.

Anunțul vine într-o perioadă în care astfel de fonduri de investiții au implicat din ce în ce mai multe fonduri pentru a concura cu cele provenite din SUA si China, care sunt într-o permanentă căutare de oportunități de investiții.

Mullen a mai spus că Highland Europe intenționează ca fondul să finanțeze între 15 și 17 investiții cuprinse între 10 și 40 de milioane de euro fiecare. În trecut, compania a investit aproximativ 75% din fondurile sale în Regatul Unit, Germania și Franța, însă Mullen a declarat că noua sumă de bani atrasă va fi implementată în întreaga Europă, acolo unde Highland va găsi cele mai bune companii în care să investească.

Articolul precedentAdio investiții! Deficit record de 8,14 miliarde lei în cinci luni.
Articolul următorDecizia de a vinde controlul ALRO la BVB naște întrebări privind planurile reale ale patronului rus

Comments are closed.