Guvernul, un pas înapoi în criza din Învățământ. Marius Budăi, mandat să discute concret majorările salariale

Guvernul pare să facă un pas înapoi în fața sindicatelor din Educație, în contextul grevei care a intrat în a doua săptămână și a riscului ca examenele de Evaluare națională și Bacalaureat să fie amânate. Înaintea discuțiilor cu sindicatele, ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat că va discuta aplicat pe propunerile de majorare a salariilor și elaborarea unei OUG care garantează că salariul unui debutant va fi echivalent cu salariul mediu pe economie.

”Aici nu este vorba despre ce ofer eu, este vorba despre discuțiile dintre sindicate și Guvern.

Ce s-a descis este ca începând de azi să discutăm aplicat pe grila de salarizare din Legea salarizării. Sunt practic propuneri venite din partea dumnealor pe care noi trebuie să găsim soluții pentru a le integra.

Nu vom discuta doar cu educația, vom discuta și cu sănătatea, dar și cu alte categorii (…) Vrem să continuăm, de această dată, la nivel de decizie.

Întrebat despre solicitarea profesorilor, care au cerut elaborarea unei OUG prin care să se garanteze că în viitoarea Lege a salarizării salariul minim pentru un debutant va porni de la 4000 de lei, ministrul a spus că se analizează această variantă.

„Eu fac tot posibilul. Nu știu dacă neapărat discuțiile cu mine vor opri greva. (…) Nu la ministerul muncii se decide tot ceea ce înseamnă cheltuieli”, a spus Budăi, în fața jurnaliștilor.

Articolul precedentPrețul gazelor naturale ar putea scădea sub zero în unele țări europene. Ce se întâmplă în România?
Articolul următorCOTAR: Avem soluția pentru salariile profesorilor: se poate opri evaziunea fiscală din asigurări!