Guvernul a lansat patru investiții majore prin parteneriatul public-privat: trei autostrăzi și un complex medical

Premierul Dăncilă a anunțat joi un pachet de investiții strategice, destinate a fi realizate în premieră prin parteneriat public-privat. Totodată a fost aprobat în ședința de Executivului de joi și pachetul de legi privind achizițiile publice, proiect prezentat cu o zi înainte de ministrul de Finanțe, Eugen Teordorovici.

„Mă refer la autostrada Ploieşti – Comarnic – Braşov, autostrada Târgu Mureş – Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni, autostrada Bucureşti – Craiova – Lugoj, de la Craiova şi ramificaţie spre Calafat. Avem apoi oraşul medical universal (sic!) universitar Complex Carol Davila, care se va construi în zona de nord a Capitalei, lângă Aeroportul Henri Coandă. Tot în parteneriat public-privat avem operarea de servicii pentru cele 15 spitale din reţeaua CFR”, a spus Dăncilă.

Complexul „Carol Davila” se va întinde pe o suprafaţă de 300 de hectare şi va cuprinde Spitalul Republican, Facultatea de Medicină, un campus universitar şi medical, un institut medical de cercetare şi o zonă comercială şi de agrement.

Studiile de fundamentare necesare pentru aceste proiecte se vor finaliza în maximum trei luni, susține Dăncilă.

De remarcat că aceste mega-proiecte de investiții în infrastructură sunt anunțate la doar o zi după ce președintele Klaus Iohannis a spus că până acum Guvernul n-a prezentat decât proiecte desenate frumos pe hartă, dar care sunt departe de a fi concretizate. Într-un an și jumătate au fost inaugurați doar 15 km de autostradă, „ceea ce este ridicol de puțin”, a spus preșeintele.

Articolul precedentCine câștigă daca saltul mare al puterii de cumpărare se duce în inflație și deficit comercial
Articolul următorBăncile regionale din SUA, la mâna lui Trump

Comments are closed.