Guvernul a lansat patru investiții majore prin parteneriatul public-privat: trei autostrăzi și un complex medical

Premierul Dăncilă a anunțat joi un pachet de investiții strategice, destinate a fi realizate în premieră prin parteneriat public-privat. Totodată a fost aprobat în ședința de Executivului de joi și pachetul de legi privind achizițiile publice, proiect prezentat cu o zi înainte de ministrul de Finanțe, Eugen Teordorovici.

„Mă refer la autostrada Ploieşti – Comarnic – Braşov, autostrada Târgu Mureş – Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni, autostrada Bucureşti – Craiova – Lugoj, de la Craiova şi ramificaţie spre Calafat. Avem apoi oraşul medical universal (sic!) universitar Complex Carol Davila, care se va construi în zona de nord a Capitalei, lângă Aeroportul Henri Coandă. Tot în parteneriat public-privat avem operarea de servicii pentru cele 15 spitale din reţeaua CFR”, a spus Dăncilă.

Complexul „Carol Davila” se va întinde pe o suprafaţă de 300 de hectare şi va cuprinde Spitalul Republican, Facultatea de Medicină, un campus universitar şi medical, un institut medical de cercetare şi o zonă comercială şi de agrement.

Studiile de fundamentare necesare pentru aceste proiecte se vor finaliza în maximum trei luni, susține Dăncilă.

De remarcat că aceste mega-proiecte de investiții în infrastructură sunt anunțate la doar o zi după ce președintele Klaus Iohannis a spus că până acum Guvernul n-a prezentat decât proiecte desenate frumos pe hartă, dar care sunt departe de a fi concretizate. Într-un an și jumătate au fost inaugurați doar 15 km de autostradă, „ceea ce este ridicol de puțin”, a spus preșeintele.

2 COMENTARII

  1. … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: realitateafinanciara.net/guvernul-a-lansat-patru-investitii-majore-prin-parteneriatul-public-privat-trei-autostrazi-si-un-complex-medical/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Find More on on that Topic: realitateafinanciara.net/guvernul-a-lansat-patru-investitii-majore-prin-parteneriatul-public-privat-trei-autostrazi-si-un-complex-medical/ […]

Comments are closed.