Grupul Volkswagen, profit operațional în creștere cu 10% în primele 6 luni

Grupul Volkswagen a anunțat că profitul său operațional a crescut cu 10% în prima jumătate a anului, la nivelul de 9 miliarde de euro. Livrările grupului au fost însă în scădere ușoară, la un total de 5.4 milioane de vehicule.

Volkswagen a publicat rezultatele financiare pentru primul semestru din 2019, iar oficialii grupului spun că s-au descurcat “foarte bine” într-un context nefavorabil al pieței.

Profitul operațional al grupului a atins 9 miliarde de euro, în creștere cu 10.3% față de perioada similară din 2018, în timp ce veniturile din vânzări au ajuns la un total de 125 de miliarde de euro (+4.9%). Nemții spun că un miliard de euro a fost “tăiat” din profit în urma problemelor legate de emisiile diesel.

În schimb, livrările grupului au scăzut ușor la 5.4 milioane de vehicule, față de cele 5.5 milioane de unități din primul semestru al anului trecut.

Brandul VW a avut un profit de 2.3 miliarde de euro, impactul problemelor diesel fiind de “doar” 400 de milioane de euro. Un profit similar a fost înregistrat și de Audi, în timp ce Skoda a bifat profit operațional de 824 de milioane de euro.

După pierderi anterioare de 80 de milioane de euro, Bentley a trecut pe profit în primul semestru al anului 2019, cu 57 de milioane de euro.

Creșteri au fost înregistrate și în dreptul SEAT și Porsche, cu profit

Articolul precedentDominic Bruynseels părăsește funcția de director executiv al FIRST BANK
Articolul următorTeodorovici: „Statele dezvoltate din UE au alte interese față de muncitorii din Est”