Gigantul bancar cu afaceri și în România ar putea tăia 20.000 de posturi

După eșecul fuziunii cu cel mai important rival din Germania, gigantul bancar Deutsche Bank ar putea aproba azi un plan aspru de restructurare.

 

 

Până la 20.000 de locuri de muncă ar putea fi desființate de gigantul Deutsche Bank,  compania germană urmând să anunțe azi planurile pentru restructurarea globală, potrivit BBC.

Majoritatea reducerilor de personal se va produce, cel mai probabil, în City of London și pe Wall Street.

Gigantul bancar german se confruntă cu probleme pe termen lung, incluzând lipsa de profitabilitate a unor operațiuni și scăderea prețului acțiunilor. A încercat mai multe opțiuni pentru a-și reorganiza afacerile, inclusiv discuțiile de fuziune cu rivalul Commerzbank, în aprilie.

Informațiile prezentate de BBC sugerează că duminică consiliul executiv al băncii va aproba planul de restructurare, care ar putea duce la pierderea cu până la o cincime a forței de muncă a companiei la nivel global.

În România, Deutsche Bank desfăşoară operaţiuni de recuperare de credite neperformante şi are şi un centru de dezvoltare software.

Centrul de software al gigantului Deutsche Bank din România, care a fost înfiinţat în anul 2013, a înregistrat în 2018 o cifră de afaceri de 260,9 mil. lei (56,1 mil. euro), în creştere cu 17% faţă de anul precedent, conform datelor disponibile pe site-ul Finanțelor.

Deutsche Bank a început să se confrunte cu probleme încă de la începutul crizei financiare din 2008, odată cu toate băncile mari ale lumii, însă creditorul a fost afectat şi de criza datoriilor din zona euro din 2012. Creditorul german s-a confruntat şi cu amenzi de miliarde de dolari, cu o competitivitate mai acerbă în piaţă şi cu scăderi masive în cota de piaţă atât pe segmentul comercial, cât şi pe cel de investment banking.

Articolul precedentOmul din spatele programului de guvernare al PSD se retrage
Articolul următorSTB vrea să-i impresioneze pe corporatiști, intensifică transportul în comun spre Pipera