Florin Cîțu, surprins de majorarea cheltuielilor cu salariile bugetare. Nu știu, legal n-ar fi normal

Premierul Florin Cîțu a recunoscut că salariile bugetarilor au crescut în primul trimestru al anului, în ciuda apelurilor la cumpătare. Șeful guvernului a precizat că n-are o explicație, dar creșterea se vede în volumul cheltuielilor.

„Mie îmi arată că până acum execuția arată o creștere mai mare decât estimam a cheltuielilor de personal și vreau să știu de unde vine această creștere mai mare, pentru că legislația în vigoare nu ar fi permis acest lucru”, a precizat Cîțu.

„Am cerut ministerelor avizatoare să vină cu punctul de vedere pe memorandumul Ministerului Muncii privind legea salarizării. Trebuie să venim cât mai repede cu o lege a salarizării. Vom vedea cu ce formă va veni ministerul, dar nu cred că în această formă vom mai vedea sporuri. Dacă vor exista vor fi pentru o foarte, foarte mică categorie, cazuri foarte speciale. Dar astăzi am spus ministerelor să vină cu avize pentru ca săptămâna viitoare să aprobăm acest memorandum”, a mai precizat Cîțu, la finalul ședinței de Guvern.

 

Articolul precedentVeste mare pentru pensionari. Vor primi din urmă bani dacă li s-a calculat greșit venitul
Articolul următor„Cloud guvernamental” – mega baza de date prin care Guvernul are acces la toate informațiile despre cetățenii României