Facebook, în război total cu George Soros

Consiliul de administrație al Facebook a decis să susţină demersurile directorului executiv al companiei în „atacul” la miliardarul George Soros.

Consiliul de administrație al Facebook a apărat demersul lui Sheryl Sandberg, directorul executiv al companiei, după ce aceasta a cerut o analiză internă cu privire la motivele miliardarui George Soros de a critica dur rețeaua socială.

Potrivit Wall Street Journal, Colin Stretch, consilierul general al Facebook, a trimis o scrisoare în numele companiei, spunând că este „pe deplin potrivit” ca doamna Sandberg să întrebe dacă George Soros a avut interese ca acţiunile Facebook să scadă.

Mesajul adresat lui Patrick Gaspard, președintele Fundației pentru Societatea Deschisă a lui Soros, mai spune: „Când un investitor bine cunoscut atacă compania dvs. în mod public, este corect și potrivit să faceți un astfel de demers”.

Sheryl Sandberg a recunoscut săptămâna trecută că i-a solicitat lui Soros să îşi prezinte motivele criticii, după ce iniţial a negat că a comandat orice investigație iîn acest sens.

Cel de-al doilea om din Facebook a trimis un email unor şefi de departamente în care le-a cerut să verifice dacă miliardarul George Soros a atacat Facebook, astfel încât să reducă valoarea acţiunilor companiei şi să le cumpere mai ieftin.

Se pare că Sandberg nu ştia la acel moment că Facebook a angajat firma Defers Public Affairs, agenție care oferă soluţii împotriva campaniilor politice, pentru a investiga ce se ascunde în spatele demersurilor lui Soros.

Articolul precedentDecembrie, luna cadourilor, dar și a întâlnirilor ANAF cu contribuabilii
Articolul următorDecizia de azi de la Viena aruncă în aer preţul petrolului